Kampa' to bude?

čtvrtek 11. února 2010

Zahřívací badyánový pudink

Na oslavu dobrých výsledků z minulého postu jsem zaimprovizovala dezertem... nemilé zjištění bylo, že mletý badyán (který jsem si schovávala na speciální příležitost) voní i chutná úplně jako jedna z mála věcí, ke které mám nepřekonatelný odpor, a to lékořice!
No, kupodivu na tomhle jsme se oba chuťově shodli (narozdíl od rozmarýnových chipsů, které miluju a C. je nemůže ani cítit a trippy (dršťky), kterou zase on zbožňuje a mě se dělá mdlo jen při pomyšlení na ni). Ale v rámci výzvy to nakonec nebylo tak zlé, vizuálně to nemělo daleko ke karamelovému pudinku:)

 
Tak a jak na to? V troše vody jsem svařila badyán, skořici, kardamom a zázvor (vše mleté a sušené), lžičku ječného sladu, pak jsem přilila obilnou kávu z rýžovo-mandlového mléka s rozmíchanou maizenou a míchala a míchala a vařila asitak dvě minuty po zprůhlednění a zhnědnutí. Takový bezmléčný pudink (budino), no. V poháru: vespod fíková marmeláda (vlastní výroba), pufovaná špalda, pudink, kokos, pudink a špetka kokosu na ozdobu. A bylo to mňam! A po dlouhé době se mi stalo, že jsem šla do postele s horkýma nohama, tak mě to zahřálo! :)

2 komentáře:

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!