Kampa' to bude?

pátek 19. února 2010

Dobročinnost "na polích" a Sanremo

Nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím! ...  
Tak neplatí jen to první, poněvadž snídani si teda odepřít nedokážu, ale jinak jsem úplně jak ten Běžník z Broučků :) 
Včera večer jsme byli na dobročinném představení ve městě nazývaném Campi Bisenzio. (Znělo mi divně napsat, že jsme byli v Campech Bisenzio; tak by se to totiž správně skloňovalo, jelikož campi [:kampi:] jsou v překladu pole a Bisenzio [:byzencio:] se jmenuje řeka, co tam teče, takže jsme vlastně byli na polích u řeky, hehehe). Bylo to v tanečním klubu Glass Globe, na to, že nejsem frekventantem těchdle míst, mě docela uchvátil - kopulovitý tvar, červené semišové sedačky, otevřený prostor..

Ideální prostředí na diskotéku i posezení při svíčkách.. možná i na víc, ale rozhodně ne na dobročinnou akci. Navíc zrovna v čase, kdy v italské televizi dávají Festival di Sanremo (neboli festival italské písně, založený už v r. 1951, aby se později stal jakýmsi "praotcem" Eurovize. Můžou se zúčastnit jen Italové s italskou písní;  prezentuje to už 13 let Pippo Baudo, mluví o tom celý národ a právě odstam pochází ty "nejprofláklejší" italské písně, jak je známe v zahraničí).

Každopádně na tu dobročinnou akci (výtěžek měl jít na pronajmutí nadzemní hrobky pro jednu pětiletou holčinu, která zemřela na srdeční vadu, přestože jí bylo transplantováno srdce za peníze z předešlé dobročinné akce) nepřišel skoro nikdo (asi 60 lidí), trvalo to straaaašně dlouho (opět to jejich italské pojetí času.. my tam měli být v 18:00, podle programu se mělo začínat v 21 a v reálu? První taneční číslo vystoupilo v 22:15! Čímž pádem celý večer skončil v 01:00, hodinu poté jsme odjížděli a do postele jsem se dostala v půl čtvrté ráno, ojoj!), prostorově přetékající grafoložka Mirka Cesari rozebírala každý čmrk a každou vlnku v podpisu všech zúčastněných (s obzvláštní pozorností na písmeno G, poněvadž to prý značí sexualitu.. a jak víme, tak to je - s kapkou nadsázky - to jediné, co Italy zajímá) a moderátor neměl ani ponětí o nějakém "timingu" (neboli že by to mělo odsýpat a ne prostoje - mezery - nepřipravenost).
No, poprvé jsem viděla kabaret Graziana Salvadoriho, pěkný styl, žádné nízké vtipy. Jen nechápu, jak může být v módě nosit svetr, pod kterým zcela jasně a záměrně vykukuje spodní část košile - ééééé! 

Na fotosekvenci jsou:
Graziano - Cristiano - Cristina - Niki - Mirka.
Žel se mi nepodařilo nacpat je do jednoho obrázku, vypadalo by to líp, já vím. :)
Jo, a viděli jsme i mangiafuoco [:mandžafuoko:] čili polykačku ohně - a s ní (Siria jméno její, proslavil ji kdo jiný než Grande Fratello čili Velký Bratr) se loučím...

PS: Uměla se teda především svůdně vlnit, a číhejte ty jehly! ;)

2 komentáře:

  1. Anonymní22/2/10 13:35

    Né Běžník, ale Kvapík z Broučků :-D

    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Dík Luci za opravu, já nad tím dumala, ale Kvapík mě nenapadl. Tak teď jsem zas o něco chytřejší! :)

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!