Kampa' to bude?

čtvrtek 11. února 2010

Četba, představení a doktoři

Už třetí den postupně čtu knihu Demian od Hermana Hesse. Úplně cítím, jak mě pohlcuje, jak mi mluví z duše, skoro bych řekla, že se ztotožňuju s hlavním hrdinou (ano, jisté rozdílnosti tam jsou, například on je muž (hihi); já nikdy nijak zvlášť neprožívala ten rozpor mezi dobrým a zlým světem; no a doba samozřejmě). Zatím jsem nedočetla, ale začínám se cítit jako probuzená ze spánku, taková Šípková Růženka, co čekala na polibek (v mém případě otevření knih za vhodných podmínek) aby prokoukla do světa.. A chci objevovat, prozkoumávat, číst, ptát se, podrobovat kritice.. Možná i proto, že život je tak krátký. ;)
Ale konec filozofických úvah, pojďme k událostem uplynulých dní! :)
V pondělí jsme byli v Pratu, C. měl tři výstupy v představení Serrata da Macello, jak jsem psala o těch jatkách, co se pak přetvořily v kulturní domy (tady), tak přesně v jednom takovém.

Vystupovalo i vyfotografované Duo Filanti - mág Kagliostro a "víla" Filipponi (nepřestane mě udivovat rychlost, s jakou on mluví a prostorová výraznost, kterou ona oplývá).

Včera jsem nemohla nic napsat, jelikož jsem byla jako na trní, odpoledne jsem jela k italskému doktorovi na preventivní prohlídku. C. se kvůli tomu stresoval už od listopadu, což bylo hlavním důvodem, proč jsem přistoupila na prohlídku v Itálii. Kdyby bylo po mém, tak zajdu v Čechách k mojí doktorce a bylo by po problému, jsem ve zdravotních aspektech o dost lehkomyslnější (jakože si z toho nedělám hlavu.. nebo že bych si jen hrála na drsňačku?;).
Každopádně profesor De Leo byl sympatický, postarší pán s bílými vlasy, kapacita ve svém oboru, sem tam i nějaký žert prohodil, zajímal se odkud jsem..
Vyložil mi všechna pozitiva braní antikoncepční pilulky (prý byla v září objevena nějaká nová, "Qlaire", s absolutně žádnými vedlejšími účinky .. jak to můžou vědět, když byla objevena v září?!?:)), ale když jsem mu teda nenápadně naznačila, že u mě s antikoncepcí nepochodí, přestal naléhat. Vlastně to vzal sportovně.
Výsledky vcelku pozitivní (jen mám tendenci tvořit si všudemožně cysty, prý genetická predispozice), na výsledky PAP testu budu čekat dvacet dní a pošlou mi to domů a opět (jako všichni doktoři tady, co jsem se s nima potkala) se mě ptal na diabetes (taky genetická predispozice, jak se zdá.. prý mám počkat, až mi bude 50 -  haha). A jelikož to byl soukromý doktor, tak jsme po arrivederci (a nekončícím stisku ruky, skoro mi připadlo, že se zapomněl) soukromě vyplázli čtyři oranžové bankovky a jeli jsme domů se složkou, ultrazvukovými obrázky a receptem na tři produkty.
Teď už zbývá jen konzultovat to vše s naším "guru" -  naturopatem, doktorem celostní medicíny, biologem, psychologem a kdo ví, čím ještě. A uvidíme, co se s tím dá dělat. :))

2 komentáře:

  1. pozor!
    to není neuropat ale naturopat..
    snadno se to splete, hihi

    OdpovědětVymazat
  2. no každopádně má vliv i na moje neurony :)

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!