Kampa' to bude?

úterý 23. března 2010

Postit se? Nepostit se?

Dneska je nov, a tak jsem si řekla, že je vhodný čas na půst. Já, závislák na jídle!
První půst jsem držela v únoru a až mě překvapil jak průběh, tak výsledky - bylo mi fajn, žádné stresy, po dvou dnech jsem si ale řekla, že je asi na čase začít opět jíst... no a vzhledem k tomu, že jsem teď přejídáním se přibrala tak 3 kila, tak to chtělo.
Ale nevydržela jsem, v poledne jsem měla mrkev a dvě růžičky brokolice a večer (18-19) jsem podlehla kopřivovému špenátu s jáhlovo-tofu knedlíky (nepovedly se = recept nebude; je třeba ještě vychytat mouchy). To je tak, když jsem kuchař rodiny :) Ale tak co, ráno jsem odlehčila, na noc jsem nejedla, byla jsem běhat a dlouho venku a když to tak půjde dál, tak ony ty kila zase zmizí, toho se nebojím.

Chci sem dát dva odkazy:

První je velmi zajímavý web Drahokam srdce, na něhož jsem narazila krze joalis.cz a to díky "vygooglenému" (eh, odporné to slovo) návodu, jak posilnit slezinu (i když dotaz zněl jinak). 
Doporučuji zejména sekci Rady, přestože za pozornost stojí všechny - i Recepty (včetně přehledu zásado- a kyselino- tvorných potravin) a článek o čakrách.


Druhý je spojen s půstem - jedná se o FPH čili fyziologicky prospěšné hladovění - zajímavý pohled. 

A to je pro dnes vše. 
Přeju krásný večer, noc, ráno, den...  záleží na tom, kdy to budete číst.

2 komentáře:

  1. Díky za odkaz na zajímavé stránky...posílení sleziny zrovna také řeším..slezina, je moje slabina :-(. Jinak půsty jsou moc fajn, pokud nějaký ten půstík držím, tak se při tom a po tom cítím moc dobře, problém je v tom se k půstu odhodlat a vydržet. Vaření je pro mě určitý relax a zábava a dělá mi problém se toho v období půstu vzdát.

    OdpovědětVymazat
  2. Též posiluju:) S tím odhodláním a hlavně výdrží máš pravdu; nejhorší je vařit pro druhé a sama nejíst - nadlidský to výkon!

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!