Kampa' to bude?

sobota 1. května 2010

1. máj to lásky čas...

A jsem tu opět já, z Itálie. Včera se spálily čarodějnice a první máj "přikazuje" (teda spíš doporučuje) líbat se pod rozkvetlou třešní. To jsem si naštěstí vybrala s měsíčním předstihem, poněvadž jinak nevím, kde bych tu třešeň na palubě autobusu sháněla.

Mám pár restů, takže tohle je ona kniha, o které jsem mluvila v předchozím článku:
Z několika ofocených úryvků (žel se mi nepodařilo knížku sehnat) bych ráda vypíchla třeba tuhle metaforu, s jejíž pomocí lze nahlédnout na život ne jako na něco, s čím se musí bojovat, čeho se bát, co nám háže pod nohy klacky, co je těžké nebo nesnesitelné, neovlivnitelné a na nás nezávislé, ale jako na krásnou cestu, která nás může zavést tam, kam chceme, ovšem za předpokladu, začneme-li opravdu žít, odevzdáme-li se "proudu" a užijeme si jej v každém jednotlivém momentu aniž bychom se vědomě o něco konkrétního mermomocí snažili. 

Prostě se nechme unášet řekou a tím se v ní naučíme plavat...

Během své "české návštěvy" jsem se také poprvé setkala s kinezioterapií, člověk by nevěřil, co vše dokážou emoce.
Každá jednotlivá buňka lidského těla (dříve se myslelo, že jen svaly) si pamatuje a nese s sebou vše, co se nám během života přihodilo, počínaje naším početím. Takže třeba jisté ne úplně příjemné vzpomínky či zážitky, co jsme si pěkně (vědomě) vytěsnili z hlavy, abychom mohli přežít, jsou s námi neustále v každé naší buňce. A jejich kumulace pak může způsobovat jak zdravotní, tak psychické problémy.. Kineziologie na odhalení těchto hluboce uložených vzpomínek má tzv. svalový test, kdy neodpovídáte vy, ale vaše tělo a podvědomí.
A s člověkem to zamává, to vám povím.

Každopádně jsem byla seznámena s teorií o stravitelnosti potravin, která nejlépe rezonuje s lidským tělem jak na fyzické, tak na psychické úrovni. Než se o ní ale rozepíšu podrobněji, chci si najít více detailů, půjde-li to. Jsem holt detailista. :)

Knihovničku jsem rozšířila o následující tituly (přestože některé z nich jsou prozatím dočasně vypůjčené - díky, Hani!), do kterých jsem se s chutí pustila (popořadě, samozřejmě:)):
  • Louise L. Hay: Miluj svůj život. Praha: RADOST, 1993.
  • Galina Šeremetěvová: Jsem žena. Praha: Zvonící Cedry, 2006.
  • Valerij Sinelnikov: Dohoda s nemocí. Kniha první. Praha: Zvonící Cedry, 2005.
  • Valerij Sinelnikov: Dohoda s nemocí. Kniha druhá. Praha: Zvonící Cedry, 2007. 
  • Eckhart Tolle: Nová země. Objevte v sobě smysl života. Praha: PRAGMA, 2006. 
A tak se vracím zpět k názvu dnešního postu, a to je máj, čas lásky...takže se MILUJME! :o)
Předně teda sami sebe, odtud se vše další odvine samo.
Krásný první máj!

3 komentáře:

  1. Anonymní4/5/10 13:28

    At ti knihy dobre poslouzi Pavlinko:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju, už se "dávkuju" tou první a baví mě to. Nekoukám na to jako na spásu, ale spíš jako na rozšíření obzoru.:)
    A asi je fakt pravda, že všechno má svůj čas, protože kdyby mi tohle dal někdo do ruky před pár lety, tak bych si asi pomyslela svoje a knížky by skončily na polici...

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní11/5/10 07:16

    Presne to se stalo me s Louis Hay kdyz mi ji Irenka dala kdyz mi bylo 15 let....byla jsem na to jeste proste nevyzrala...Hanka

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!