Kampa' to bude?

neděle 16. května 2010

Pár duchaplných citátů...

K nedělnímu večeru dávám k dobru pár citátů, co mě nedávno oslovily. Sice bych je měla dávkovat jeden po jednom, jak jsou hluboké, ale co - když už, tak už, no ne? :)
Dobrou noc přeju...

Moudří vynikají, protože vidí sami sebe jako součást celku. Září, protože nechtejí oslnit. Dosahují skvělých věcí, protože nevyhledávají uznání. Jejich moudrost je obsažena v tom, jací jsou, ne v jejich názorech. Odmítají se přít, proto se nikdo nepře s nimi.
Lao-c´

Klid chlape, začni znovu milovat život a sejdi z téhle hory a prostě buď - buď - buď nekonečnou úrodou té jedné duše nekonečna, nekomentuj, nestěžuj si, nekritizuj, neoceňuj, neuznávej, necituj, nevystřeluj meteory myšlenek, jen plyň, plyň, buď celistvý, buď takový jaký jsi, vždycky je jen to, co je - naděje je slovo jako sněhová vichřice - toto je to Velké poznání, toto je to Probuzení, toto je ta nicotnost - tak sklapni, žij, cestuj, podnikej dobrodružství, modli se a nebudeš litovat.
Jack Kerouac (Dharmoví tuláci)

Je lepší rozsvítit jen malou svíčku, než proklínat temnotu.
Konfucius 

Proto: 
Žij podle svojí víry. Dělej to, co ti radí srdce... To, co chceš... Lidský život je divadelní představení, které se hraje bez předchozích zkoušek. Zpívej, směj se, tancuj, měj rád... a žij intenzivně každý okamžik svého života... dříve, než spadne opona a hra skončí bez potlesku.
Charile Chaplin

Nehněvat se, to prozrazuje někdy spíš duševní netečnost než vážnou povahu, avšak držet na uzdě své city a svůj jazyk, když jsi rozhněván, nebo i mlčet a mít ve své moci svá duševní hnutí a své rozrušení, to svědčí o nevšedních schopnostech, když už ne o dokonalé moudrosti.
Marcus Tullius Cicero 

Má-li problém řešení, nemá cenu dělat si starosti. Nemá-li problém řešení, starosti nepomohou...
Dalajláma

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!