Kampa' to bude?

pátek 14. května 2010

Pozdvižení v městečku

Již druhým týdnem tu vydatně prší. Dvakrát dokonce bouřilo. Třeba předevčírem: třásly se okenní tabulky, blesky oslepovaly, hromy burácely až uši zaléhaly, elektřinu nám to vyhodilo, lilo tak hustě, že jsme se obávali zatopení - máme totiž vedle domu potůček, který se ale za deště mění v dravou řeku a když se vylije na silnici, tak nás to odřízne od civilizace. Vyvázli jsme z toho naštěstí bez škrábnutí, zatopení, oslepení či ohlušení, zato jinde se děly věci!

Středeční bouřka se nám podepsala na tváři městečka. Na satelitních mapách už odteď nebude vidět "symbol práce", jedna z letopočtově novějších dominant města, a to vysoký továrenský komín. Přímo do něj uhodil blesk a rozpůlil jeho vrchní část, která se zřítila (berouc s sebou plot) rovnou na chodník, silnici a částečně fasádu protilehlého domu. Naštěstí byla na semaforu v tu chvíli červená, takže žádné oběti na životech.

Foky jsou pořízeny ve světlé chvilce v průběhu čtvrtečního odpoledne, kdy hasiči pracovali na likvidaci zbytku komínu.
Žel jsem s sebou neměla foťák ráno; holt i fotografovi se někdy vybije baterie a musí se od něj na chvíli odloučit. Kdo mohl tušit, že při běžné cestě na nákup potkáme takové umělecké dílo jako je polorozbořený komín, že!?!
Tak ještě jedna akční, líbí se mi ty barevné kontrasty strom - cihla - obloha - mraky. Vám taky? ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!