Kampa' to bude?

pátek 22. ledna 2010

O spisovatelství, nemoci a směnném hospodářství

Opět jsem se, nechtěně, dostala na nějakých více jak sto otevřených tabů v rámci Firefoxu a při velkém úklidu jsem narazila na pár, které radí, jak se stát tvořivým spisovatelem a které knihy je naprosto nezbytné načíst. Co kdyby se mi to někdy hodilo? Než je zruším, raději na ně sem odkážu - můžou se hodit i jiným.
 Z dalších oblastí jsem již poněkolikáté narazila na stránku o půstu, klystýru a dalších typech očisty střev - pozor, jen pro silné žaludky. Na půst nemám - jak nejím, tak jsem nevrlá a nepříjemná až hrůza. Dnes jím jen zeleninu, jsem totiž překyselená a to není dobrý. Navíc je Cris nemocný a já bych to nerada chytla taky. Uvařila jsem nám poránu čaj z lotosového kořene, zbytek jsme snědli v zeleninové směsi. Je to prý výborný čínský prostředek k uvolnění hlenů v organismu, používá se jako prevence i v boji proti nachlazení. Tak uvidíme. 
Poslední dnešní odkaz je na LETS (Local Exchange Trading System) neboli alternativu k peněžnímu hospodářství, ve zkratce je to systém "službu za službu". Myšlenka zajímavá, v Anglii prý již funguje. Vlastně bych vynechala ty jednotky, jen bych směňovala služby, to by taky šlo, ne?
Výstižný citát dne od Esthera Dysona: Maybe the best way to slow down is to sleep a little more, and pay more attention when you’re awake.

2 komentáře:

  1. Tento příspěvek se mi třeba osobně líbí, hodí. Jsem sběratel informací, odkazů. Taky mám desítky tabů otevřených a pravidelně dělám čistku. Jen to píšu, abych ti dal vědět, že i když napíšeš takový příspěvek, kde jen v rychlosti odkazuješ na zajímavé věci, tak hodně lidí může potěšit ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. díky za reakci, neone, jen upozorňuju, že se může třeba v budoucnu stát, že odkážu na něco, na co bylo odkázáno na fóru.. přijde-li mi to zajímavé a přínosné :)

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!