Kampa' to bude?

úterý 26. ledna 2010

Sladký žlutý kukuřičný kopec

Ingredience:
kukuřičná krupice, voda, špetka soli
4 datle, pár rozinek, piniové oříšky, lněné semínko, 1/4 hrníčku ovesného mléka, drcený hřebíček
   
Postup:
Uvaříme polentu a zahorka ji nalijeme do vhodné nádoby (mistička, hrníček, .. tak, aby se za studena dala pohodlně vyklopit a byla tvarově zajímavá). Necháme vychladnout, já ji šupla za okno (leden).
V kastrůlku svaříme ovesné mléko s datlemi, a kořením, přidáme rozinky, piniové oříšky a až na úplný závěr lněné semínko. Vytvoří nám to pěkně lepkavou, světle nahnědlou tekutinu.
Studený polentový kopeček vyklopíme na talířek a přelijeme ještě horkou "omáčkou". Ihned podáváme!
Dobrou chuť! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!