Kampa' to bude?

neděle 31. ledna 2010

Skorosvíčková OnT na farretti [:far-ret-ty:]

Název podle konzistence a chuti, do svíčkové to má daleko, už jen přísadami. 
Ingredience:
1/4 oranžové (špagetové) dýně
2 stroužky česneku
špetka soli
100 g červené čočky
umeocet
čerstvá řeřicha
A co k tomu? špaldové špagety (farretti)

Postup:
Dýni povařit ve slané vodě (můj fikaný trik: plný kastról slané vody, povařím zeleninu, vyberu a následně vložím špagety, ušetřím tak nádobu a zároveň dosáhnu chuťově výraznějších nudlí), nechat mírně vychladnout a dát do blenderu (hrubší, nerozdrtí to na kašičku, jen na vlákýnka) s česnekem. Následně vsypat do kastrolu s povařenou červenou čočkou (téměř čočkovou polévkou s 1 stroužkem česneku uvnitř), ochucenou na závěr umeoctem. Smíchat, přidat těstoviny, důkladně promíchat (musí být al dente, ne rozvařené, aby se vám nerozpadly) a podávat. Zdobit na talíři čerstvou řeřichou.   

Foto výsledného talíře:

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!