Kampa' to bude?

pátek 18. května 2012

Sitcom 2012: 2. den

Závěrečné vystoupení

Budíček v 7:00, na snídani se slézáme postupně. Přijíždí náš známý, cukrář, se zásobou sladkostí a s posláním zahrát dnes roli jednoho z bláznů. Zjišťuju, že je to bývalý profi fotograf, cítím se trošku amatoriálně amatérsky. Ale co, důležitá není technika, ale ruka fotografa. Včera jsem trénovala portréty, velmi mě to bavilo. Taky experimentuju s ISO.
Ráno snídám MISO polévku, píšu záznamy a jsem zvědavá, co přinese dnešek. Evvia!

Den probíhá zajímavě, samozřejmě jsme ve skluzu, ale zadařilo se nám natočit v dopoledním bloku dvě scény, takže máme oproti včerejšku scénu k dobru. Možná dnes skončí s natáčením už v jednu v noci, ne až ve dvě! :)

K obědu jsem měla rizoto s chřestem a vařené artyčoky. Ostatní těstoviny s rajčatovou omáčkou a prosciutto [:prošuto:] s bacelli [:bačeli:] což je typ bobů (hořko-trpká chuť, mně osobně křiví pusu a nechutnají mi), co se jedí za syrova. Číšnice (pokojská) Adriana zažádala o stejk, jelikož to bylo jediné železité jídlo (z požadované trojice špenát / luštěniny / steak), kterým kuchyně disponovala. Hm, jakoby bacelli nebyly fazole, že. Ale ty prý nezná. Co je zajímavé, že když jí chybí železo, tak je unavená. To by mohlo hrát i pro nás. Zkusím zařadit více Fe do diety. Ideálně ne v podobě masa. Ale takový kopřivový špenát, hmmm...
Chuť na sladké mě nepronásleduje, dorážím se něčím mezi chalvou a gomasiem - rozmixovanými praženými sezamovými semínky. Dobrůtka! Jen C. je nemůže ani cítit.

Je po obědě, natáčí scénu u bazénu. Scénárista je na nervy, poněvadž mu přetváří scénář podle toho, jak se jim to zrovna hodí. Ráno jeden z osvětlovačů zatáhl za kábl a shodil celou velkou osvětlovací lampu.. Skoro jsem tam byla, ale nestihla jsem ji zachytit. No, naštěstí se nerozbila, jen pořádně vyděsila všechny kolem a naštvala kameramana. Uf, to bylo dusníčko!

A o co že to dneska vlastně šlo? Skupince duševně chorých se porouchá dodávka přímo před B&B a nelze ji opravit. Pod výhružkou stěžování si na vyšších místech je Cristiano řidičem (jediný normální) donucen je všechny na noc ubytovat. Jenže večer je ještě daleko a navíc právě v ten den jsou všichni v B&B napjatí, jelikož je ohlášena návštěva obávaného pravičáka, dr. Barontiho, který rozhoduje o licencích ubytovacím zařízením. A jak již název napovídá, blázni obsadí posilovnu a generálně zde zkouší na své závěrečné divadelní vystoupení. Tématem je (shodou náhod) život Che Guevary. A co na to dr. Baronti, který chce mermomocí vidět právě posilovnu?


Blázni byli roztomilí, hlavně cyklista a prostorově výrazná žena čarodějka - titéž, co je hráli loni. Cukrářovi to také šlo, čtvrtá bláznivka by se hodila svým chováním a vystupováním spíš do hodinového hotelu než do skupiny pomatených. Ale co už, přetáčet scénu kvůli ní by nemělo cenu. Dost na tom, že se přetáčí kvůli hlavním hercům, kvůli mikrofonu v záběru, kvůli počasí, odleskům a dalším "drobnostem".

Oproti očekávání se před jednou do postele nikdo nedostane. Bude-li to pokračovat tímhle tempem, nevím, nevím, jak dlouho vydržíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!