Kampa' to bude?

pondělí 21. května 2012

Sitcom 2012: 3.den

Stávka benzínek


Záměna benzínu za pětilitrový demižon kávy jakožto záminka, aby půvabná Vera musela zůstat v B&B přes noc; kupodivu pracující Adriana a dr. Baronti - toť obsahem dnešní epizody. Vera a její příjezd (externí natáčení, téměř déšť) byl dlouhatanánský! Tzn. ztratíme opět fůru času. Jinak den probíhá tak nějak normálně..

K večeři byly vynikající těstoviny s mořskými plody, žel s rajčaty, takže jsem musela odmítnout. Ne že bych musela, ale když někomu řeknete, co nejíte, tak je třeba být ještě důslednější než obvykle, jelikož jedno povolení a druhá strana si pomysli: tak když jí to, proč by nemohla i ono a tradááááá. Nic. Byly mi nabídnuty těstoviny s lanýži, ale to nemohu spolustolovníkům udělat, takže pod záminkou přítomnosti másla s těžkým srdcem odmítám. Dostanu salát z mořských plodů a trochu salátu. Ňam. Dokonce máme i dezert! Prý byl supersladký. Též na něco dostanu chuť, i napařím si tři mrkve. Ňam ňam!

Přijela nová asistentka kameramana (původní asistent si odskočil na pár dní natáčet do Londýna live koncert). Je tu nejmladší (23) a vůbec se neorientuje. Nicméně když vidí můj foťák, vypadá to, že se ve fotografii vyzná. Načež vyleze napovrch, že i Cristianova manželka ve volném čase fotografuje, zkrátka nejsem sama.

I přesto, že jsme se domnívali, že skončíme dříve, natáčíme až do pozdních večerních hodin a do postele jsem se opět dostala až po 1. hodině ranní.
Zahradník (reálným povoláním psycholog) se neuvěřitelně namíchl poté, co párkrát spletl dialog (nemá je nastudované tak dokonale jako pokojská Adriana), a osočil všechny kolem z toho, že na něj zahlíží jakoby to bylo jeho vinou, že se natáčí až pozdě do noci.. Zkrátka si to vzal osobně a to bych od psychologa nečekala. Na závěr odešel na kutě bez dobré noci komukoliv. Atmosféra houstne, poslední natáčená scéna je shodou okolností v dějovém sledu první, tedy ráno. No ty zarudlé oči všech aktérů si asi divák těžko vysvětlí. Inu co už.
 
Zapůjčím na scénu rekvizitku a ve spěchu mi s ní Lidie odjede (na noc se nezdrží, má rande). Doufám, že mi ji vrátí, slíbila ji opatrovat jako oko v hlavě. Vytvářím pravidlo dnešního dne, dle kterého se hodlám po zbytek dní řídit, a to: Nikdy nic vlastního na scénu nepůjčuj.

Všichni se shodneme na neschopnosti režiséra. Herci jsou unavení, nevyspalí; on je podrážděný a nejen to.
P.S.: Sitcom je natáčen kamerou Canon EOS 7D, výkonnější sestrou mého mazlíka. Jaj! Dobrá volba, Pavlíno! ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!