Kampa' to bude?

neděle 27. listopadu 2011

Zmena planu-od klokanu k vulkanu(m)

Kdybych mela popisovat veskere peripetie, ktere provazeji nasi cestu a nase kazdodenni rozhodovani, co dal, tak by to asi vydalo na cely roman. Ale tolik casu neni, mozna v budoucnu. Treba mi to nekdo vyda. :)

Kazdopadne z puvodniho (druheho; prapuvodni Indie padla kvuli vakcinam a Thajsko kvuli povodnim) planu odletet do Australie a na Novy Zeland nakonec seslo (racionalne jsme uvazili, ze trmacet se 18 hodin v letadle na druhy konec sveta jen pronic zanic, aniz bychom videli, co za krasy skyta Evropa, je ponekud posetile) a my jsme po ctyrhodinovem letu pristali v utery ze studeneho Londyna rovnou na Lanzarote cili nejsevernejsim z Kanarskych ostrovu. Cely je tvoren ztuhlou lavou a narodni park Timanfaya je opravdu poklad - ne nadarmo se krajine na Lanzarote prezdiva mesicni zeme. Takze uz zase Hola! pekne po spanelsku. ;) V nedeli jsme odrazili od brehu Playa Blanca smerem k druhemu, jizneji polozenemu Kanarskemu ostrovu, a to Fuerteventure. Pocasi je tu vesmes pozde-jarni, je mi o sezonu, a tudiz ponekud oblacno, ale slunce opaluje a az na ten nekdy prilis silny vitr i ohriva. Pozitri ci popozitri jsme si domluvili prvni lekci surfingu - takova hura akce, moc se tesim. A jsem zvedava. Kde jinde nez na evropske Hawaji bych to mela zkusit? Rika se, ze Australie je rajem surfaru... Paradoxne jsme se ji vyhli, ale u vodniho prkna skoncili tak jak tak... Vtipne. Tak preziju-li lekci, povypravim.
Holcina (shodou okolnosti puvodem temer odvedle vzhledem k nasemu ex-bydlisti v Italii), co jsme si to u ni domlouvali, rika: "Vemte si rucnik, opalovaci krem 30+ a tri banany." "Ehm, a kdyz ovoce nejim?" Po dlouhem vysvetlovani, ze mi nedela dobre a cosi kdesi; ale ne, papir na to od doktora nemam, ne, ani alergie, ani intolerance to neni.. jen proste tu cukry..rezignuju a na pul pusy reknu, ze jsem makrobioticka. A ona na to: "No jooooo, to mas rict hned! To ja vim, jsem MB studovala, dokonce jsem pracovala v MB pekarne, ja jsem vegan a mleku se vyhybam obloukem, mam na ne alergii..." Zkratka vyvinula se z toho nesmirne zajimava konverzace se spoustou nameti k zamysleni, treba Quantum / biorezonance atd. atd. Akorat s tema bananama moc nevim, varena mrkev je asi nenahradi, susene ovoce podle ni take ne, tak pujdu nejspis do jablka. I kdyz po nem mam zarucene do pul hodiny hlad.. Chtelo by to neco lehkeho, co nezaplacne, ale nasyti a nezpomali me.. Kdo vi? Sem s tim!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!