Kampa' to bude?

úterý 6. prosince 2011

Sportem ku... aneb z Fuerteventury

Zemi vulkanu jsme opustili a prepluli (15 minut trvajici) na Fuerteventuru, ostrov plny prekvapeni.

Pá pá, Lanzarote!
Pristavni mesto Corralejo bylo nejvetsim z nich, prestoze jsme jej puvodne chteli jen projet, nakonec to dopadlo tak, ze jsme v nem stravili cely tyden. A ze to byl plny tyden!
Na severu Fuerteventury je obrovska italska komunita, ne ze bychom teda Italy nejak vyhledavali, spis naopak, ale zde jsou vsichni jistym zpusobem bud alternativni anebo surfari. Pripadne oboji. A hlavne je tak snadne s nimi hodit rec a dozvedet se spoooustu veci, od vyhodneho ubytovani pres tipy kam jet, kde dobre jist, jaka je situace na ostrove, jejich zivotni pribehy, dokonce nam byla nabidnuta moznost koupit restauraci... Zkratka neuveritelne kontrastni ve srovnani s konfrontaci s Cechy, ktera byla studena, odtazita, rezervovana.. K vlastni -nacionalni- litosti musim rict, ze davam prednost jizanum. Mozna proto, ze protiklady se pritahuji a i ve mne je ta "ceskost" zakorenena? Kdovi.
Ale zpet na ostrov-nejen, ze jsem objevila dve zdrave vyzivy (juchuchuuu), ale zkusili jsme surfarinu! A je to drina.
Přivázat prkno k noze a tradá do vln! Photo by Mauro Ladu.
Napred na jeden den, ale pak jsme to protahli na cele tri. Treti den nas vse bolelo, i svaly, o kterych jsme ani netusili, ze mame. Vyborne je to teda hlavne na veskere zadove svaly a v mem pripade bicepsy, ty dostaly zabrat, ou jeeee! A jak jsme tak byli uz dost vyzdimani ten posledni den a kousek more, na kterem se trenovalo byl malicky a vitr silny, more divoke a studentu mnoho, tak jsme se na jedne vlne oba dva svezli elegantne nasikmo dohromady, abychom to zakoncili megasrazkou hlav. Nastesti to nezanechlo nasledky ani na jednom z nas. Teda zjevne. :)

Stred ostrova je prevazne anglicky, po prazsku by se dalo nespanelske obyvatelstvo nazvat "naplavkami" - prijeli, libilo, zacali podnikat/pracovat, zustali. Na jihu drtive prevazuji Nemci. Jinak samozrejme Kanarci = Spanele.
Vsude maji POUZE indukcni desky, plyn nikde. Nemaji reky ani jiny zdroj vody, takze ji ziskavaji filtraci a odsolovanim te morske. Barva lehce nazloutla, k piti nedoporuceno. Vsude tu prevlada vanocni vyzdoba - umele zasnezene umele stromecky, cerveno-bili Santa Klausove lezouci po zebriku, z reproduktoru se linouci koledy... Coz mi prijde dost vtipne, prochazejic kolem obchodu v kratasach a tilku, slunecnich brylich a s kremem 50+ na tvari.

Pokracovani priste...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!