Kampa' to bude?

středa 9. listopadu 2011

Vzhůru nohama

Náš byt se momentálně nachází ve stavu "vzhůru nohama". Nejenže se balíme na dovolenou (odlet se nezadržitelně blíží!), ale zároveň se i stěhujeme, takže úroveň chaosu dosáhla nejvyšší možné míry. Naštěstí jsme toho tu nikdy moc neměli, takže jde spíš o ten trik to vše systematicky dohledat, uspořádat, zorganizovat do krabic a odnosit. Eh.
To mi ovšem nebrání v tom podělit se s Vámi o pár fotek, které by se daly charakterizovat.. třeba jako jedlé? :)

Snídaňové cereální válečky

A tady si, jak vidíte, hraju s foťákem při zachycování krásy podzimního ovoce. Miluju výrazné barvy!
Melagrana čili granátové jablko

A když ovoce, tak i zelenina.
Detail podzimního hlavního chodu

Chapadla zeleninové chobotničky k obědu
A jako sladkou třešničku na dortu servíruji jeden z mých improvizovaných dezertíků - komu by se zalíbil, do PS vložím recept.
Ostružinovo-kokosovo-javorové želé
Tímto se s vámi pro dnes loučím. Balení zdar!

PS.: Slíbený recept na O-K-J želé
Na horké pánvičce zpěníme javorový sirup, přisypeme kokos a za stálého míchání do směsi vlijeme tři lžičky práškové řasy agar-agar rozmíchané ve sklenici studeného rýžového mléka se špetičkou soli. Přivedeme k varu a po minutě a půl přihodíme ostružiny (ideálně čerstvé, já použila mražené).
Necháme povařit dalších 30 sekund až minutu, vypneme plamen a směsí plníme menší skleničky vypláchnuté studenou vodou. Necháme přes noc zchládnout za oknem a druhý den stačí otočit vzhůru nohama, vyklopit na talířek a tradáááá, máme vynikající želé! Dobré chutnání přeju!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!