Kampa' to bude?

pondělí 21. listopadu 2011

Jak bylo na anglickem venkove

Druha zprava z mimozemí:
Vcera jsme se vratili z vikendu v Sheffieldu, pulmilionovem meste na sever od Londyna.
Spis nez dva dny po pamatkach to byly dva dny kulturne-socialnich zazitku, nase znama nas ubytovala ve tretim patre jejich typickeho anglickeho domecku s prudkymi schody - schazejic je jsem pokazde uzuz cekala, kdy se preslapnu a skutalim se dolu jako Misa Kulicka. Ale nestalo se!
Z Londyna je to cca ctyrhodinova cesta autobusem (kam se hrabe Brno-Praha!!), nacez jsme na par dni rozsirili rady ctyrclenne rodiny (muzsky element prevazoval, ale jen pocetne). Vzali nas na
sobotni ranni venceni vyslouzilych zavodnich greyhoundu (me prvni setkani se s touhle psi rasou vubec... a bylo pozitivni, dokonce jsem kus cesty vedla Divu, bilo-cernou greyhoundi slecnu!)
    Děti a psi, v popředí Diva  
na odpoledni BONFIRE, coz je neco jako taborak, kde jsme si -krome setkani se s kupou dalsich lidicek a deticek- upekli kukurici a sladke brambory v alobalu (ostatni k tomu pridali i vino, polivku, parky, peceny chleba a marshmallow a nakonec to zaplacli kolackama, susenkama, zazvorovym pivem a horkou cokoladou) 


dale jsme si s nimi zahrali deskovku - Qwirkle se jmenuje (tusim; obsadili jsme prostredni pricky, neni potreba hned vyhravat, ze); prosli se nocnim Sheffieldem, kde zrovna par stanaru okupovalo namesti; dozvedeli jsme se o hnuti Movember, o tom, ze v Anglii mohou pojmenovat dite uplne naprosto jakkoliv (jmeno i prijmeni, treba takova Televize Superstar by byla naprosto v poradku - navrhnete to u nas, ze!) a dokonce i v dospelosti si Anglicane mohou zmenit jmeno; naucili se par novych slov; suprove pokecali; nahlidli pod poklicku web-designove firmy; zjistili, ze Starbucks a Tesco jsou naprosto neeticke spolecnosti, Costa je na tom o neco lepe, jeste lepe Marks and Spencer; navstivili mlecnou farmu, co vyrabi vlastni zmrzlinu (a nekteri z nas ji i ochutnali a pak byli z dvou megakopecku temer k.o.);


dozvedeli se, co je to a jak funguje paleoliticka dieta (muj naprosty opak, parky a smazena vejce k snidani - to chce silny zaludek a jeste silnejsi zlucnik!), jak je to s neposilanim deti do skoly (tzv. Unschooling) v Anglii, ze je mozne chodit 18 mesicu v kuse bez bot aniz byste byli asocial ci outsider, a spoustu a spoustu dalsiho. Mate radost, ze ta nekonecna veta skoncila?
Ano, uz na zakladce mi za to spilali, pry vytvarim monstrozne dlouha souveti... A hodlam vas jimi jeste chvili trapit. :)
Tak zase priste! Jeste dva dny se zdrzime v Londyne (prozatim), a pak... Ale nechte se prekvapit! I vy, co si myslite, ze vite, tak nevite! Ha! To jsem vas dostala, co? :) Cheers! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!