Kampa' to bude?

pátek 1. října 2010

Popůstový den..

Dala jsem si včera jednodenní půst a k mému překvapení to probíhalo vcelku hladce - nálada mírně snížená oproti normálu, ale nic nesnesitelného; jemné psychické podráždění obzvláště ve chvílích velkého hladu, ale překonala jsem se a pila jsem jen Kukichu (odvar z tříletých pražených čajových větviček) a večer trošku vývaru ze zeleniny (když už jsem byla u toho vaření přítelovy večeře:)).

Nejhorším momentem (jak jsem se domnívala) bylo jít večer spát s prázdným žaludkem. To nějak nezvládám, cítím se slabá a škrundání v břiše ne a ne přestat a já ne a ne usnout.. No ale nakonec se mi to nějakým zázrakem podařilo.
Ovšem následovaly noční křeče napřed do žaludku, pak do střev - nic nesnesitelného, ale o příjemném bych taky nemluvila. A ranní nevolnost. Ale jaká!
Do podrobností jako jako bílý jazyk atd. zabíhat nebudu, ale ptám se sama sebe: "Kde dělám chybu?"
Vždyť vynechání jídla na jeden den není až zas taková věda, ne? Anebo je?
No, nevím. Měla jsem za to, že tím ulevím trávícímu systému a tak trošku se taky zdisciplinuju a přestanu se přejídat. (Poslední dva cíle snad dosaženy!:))

Na plotně mi teď vře zelenina, hodlám tím vývarem naředit rýžovou kaši, co jsem si právě uvařila a všechno to do sebe nasoukat. A to mně dnes čeká posilovna, uf! :)


Koukněte, jakou krásnou mističku jsem si pořídila, takovou sluníčkově žlutou a mrňavou, akoráttak vhodnou pro můj záměr zmenšovat porce, co to jen půjde.

Nuž do prvního října mnoho zdaru ve všem, co děláte!

A dnešní heslo dne:
Nečekejme na perfektní okamžik. Vezměme ten, který právě je, a perfektním si ho udělejme! ;)

1 komentář:

  1. No vidím, že pro neznalé už poskytuješ za makrobiotické výrazy krátké vysvětlení. Dík.:)
    S půstem dej pokoj. Tudle sem se ráno v pul šesté nasnídal, pak sem se v práci nedostal ani na jídlo a obědval sem v pul páté. To už sem hlady ani neslyšel. (Musím se přiznat, že se stravuji velice špatně). A s prázdným břichem rozhodně neusnu - minulej týden jsem šel spát bez večeře a neusnul sem dokud sem se nešel ve dvě v noci najíst. Celej den bez jídla? Nic se nemá přehánět. Ono taky záleží v kolik ten den začíná (kdy se vstane), jaký je přes den výdej energie (co za ten den člověk dělá), jakej má organismus atd. Kdesi sem četl, že obézních dětí stále přibývá. Nadruhou stranu ale přibývá i - zejména holek, který se mučí dietama, nejí a chtějí stále hubnout a přitom by je i vánek odfoukl. No ale to už sme u anorexie.
    Já bych teda chtěl vidět jak se může takovej člověk jako ty přejídat..... :)
    Teda dnes sem se jaksi rozepsal, už raděj mlčim.

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!