Kampa' to bude?

úterý 7. září 2010

Proč píšu (tak málo). O fících

Rozhodla jsem se překopat tak trošku svůj postoj k životu a vzít věci konečně do vlastních rukou.
Čas, který jsem dřív věnovala tomuto blogu (a bylo to i každý den!) nyní věnuji psaní diplomky. A jelikož je to denodenní, tak to začalo pěkně odsýpat, juchůůů!
Takže budu-li tu méně, tak teď víte proč.

Ale jednou za čas sem něco napíšu, to zase ne že ne.
Přestože mám pochybnosti, zda v tomhle "virtuálním vyprávění" dál pokračovat nebo ne. Došlo mi, že přestože reality show mi jdou proti srsti, v podstatě tady jednu takovou malou "písemně-obrazovou" rozjíždím. No, hlubší smysl blogu mi zatím uniká, ale on v tom bude a ukáže se nejspíš až časem. Tak vyčkám. :)

Jinak právě máme v Itálii  f í k o v o u   s e z ó n u .

Už mám džem i marmeládu a zavařila jsem je i do jedné skleničky pokusně s broskví.
Jedla jsem je čerstvě trhané i v ledniččce chlazené.
Dali jsme je i sušit.
Včera jsem z nich dělala rýžový nákyp a rýžovou buchtu, která příteli moc nešmakuje a já se toho včera nějak přejedla, a tak to dnes už nemůžu ani vidět. Asi to rozmixuju a udělám nám z toho fíkovo-rýžovou zmrzlinu. :)

Jinak mi bylo doporučeno udělat z nich alkohol jak to dělají v Maroku (nic pro mě) anebo je podávat s kozím sýrem jako ve Francii (nečekaně opět nic pro mě:))...

Každopádně jsem četla, že fíky mají málo vitamínů C, zato spoooustu cukru a i dost tuků, a ono jo, včera jsem to těsto zpracovávala rukou a nechtělo to dolů, ani teplou vodou! :)
A jo i na ty cukry, až mě z toho rozbolela hlava.
Dnes mám čisticí makrobiotický den bez ovoce.

1 komentář:

  1. Dnes jsem měl prvně fík. Nikdy předtím jsem to nejedl. Dnes koukám co to je na stole za divnej česnek a máti na to, že prej koupila dva fíky na zkoušku. Barvu to teda mělo jinou než nahoře na obrázku - taková do fialova, uvnitř červené plné semínek. Přiznám se - nějak extra mi to nechutnalo, ale to jde asi o zvyk. Když sem měl prvně kiwi, tak sem to vypliv a ted je normálně jím. No, možná ten alkohol z fíku by byl lepší...
    Jinak o tom hlubším smyslu - jak už kdosi kdysi psal - v první řadě to musí něco dávat tobě. Pokud tě to baví a už dopředu se těšíš jak sem něco napíšeš, tak v tom pokračuj. A až tě to bavit přestane, tak prostě psát nebudeš. Nebo prostě napíšeš jednou za čas. Co se sýče čtenářů, myslím že by je zklamalo, kdybys s tím jen tak přestala, ale jak říkám, je to hlavně o tom jak to cítíš ty. No a hodně štěstí při psaní diplomky (snad nebude o fících)

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!