Kampa' to bude?

čtvrtek 24. listopadu 2016

Podzimní navnadění

Podzim u nás na zahradě vybalil veškeré svoje vnady a že jich je požehnaně!
Začalo to granátovými jablky.





Pokračovalo kaki stromem, který byl letos tak ověšen plody, že měl co dělat, aby je všechny unesl. Takže jedno až dvě kaki denně, to je vám panečku slaďoučká dobrůtka!


Révové víno už je odzrálé, letos jsem s fotoaparátem zahálela. Ale zato můj oblíbený "javorovitý" strom (nějaký botanik tady? Že by mi doplnil jeho jméno?) jsem blejskla, už při červenání a lehkém opadávání listů. (Dodatečná aktualizace: jedná se o Javor japonský!)


Posléze i obnažený, jen s plody.. že by kaštánky? Mají na konečcích takové roztomilé háčky...


A kolem Dušiček (zde na státní svátek všech svatých - Tutti i Santi - 1.11) nám tu vykvetla tahle bílá kráska přímo uprostřed žlutých .... tipuju, že jsou to Chryzantémy?  Ovšem co se květin okrasných týče, chodím po tenkém ledě. Květinomilci poradíte? Každopádně kdepak černá ovce, moc tenhle křehký bílý květ obdivuju a líbí se mi, jak se tak hrdě vypíná na svém místě přímo uprostřed. Dávám si za úkol se jí inspirovat a tuhle fotku si připomenout, až zase budu vyčuhovat v davu, jak se mi tu často děje. :)


Toť pro dnešek vše, popřemýšlím, jak zefektivnit zpracování fotek, poněvadž na celém příspěvku právě tahle činnost zabrala nejvíc času (2 hodiny!). Možná by to chtělo pořídit si efektivnější techniku? Třeba napíšu la letterina al Babbo Natale, italskou obdobu dopisu Ježíškovi... I když my tohle máme jinak... Ale o tom třeba zase příště. :)

Krásné podzimní dny plné radosti vám ze srdce přeje
Vaše Pavlína 💚

2 komentáře:

  1. Strom javorovitý - podle plodů by to mohl být platan. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Na platan má tak zvláštně zbarvené a vykousnuté listy... Listovala jsem italskou naučnou knihou pro děti a psali tam o něm jako o "Acer japonica" čili Javoru japonském.. A je to on! :)

      Vymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!