Kampa' to bude?

úterý 21. prosince 2010

Trénink na Vánoce

Poslední příspěvěk roku 2010 z Itálie.. 
Vyrobila jsem si mandalku, visí mi nad psacím stolem (který jsem byla nucena přestěhovat, jelikož u severní venkovní zdi mi, i přes několik vrstev oblečení, byla hrozná zima).


Jinak ten trénink, ano, minulý týden jsem zkoušela cukroví, ehm, nebylo to tedy pravé cukroví, "jen" jáhlovo-kokosové nepečené kuličky...
Jako pokus dobrý, ovšem musela jsem uznat, že sladkostí to příliš neoplývalo (a když to pro mě neoplývalo, C. to připadalo vyloženě nesladké).


Nu což, pokusné koule jsem snědla já (přece je nebudeme vyhazovat!) a bylo mi z toho docela blbě - nějak nejsem zvyklá na tolik sladu (sirupu) do těla. Jak rychle si tělo odvyká!

Takže padlo rozhodnutí: letošní vánoce (opět) bez cukroví
A víte, že mě to ani nijak nostalgicky neovlivňuje? (Zatím! ;)) Rovnice "Vánoce = cukroví" je asi už definitivně překročena.
(No kdybych to neměla vydržet, tak ty jáhly zkusím povařit v moštu (1:2), prý tak správně zesládnou.)
Jo, a ty kousíčky, co vidíte, to nejsou ořechy, jak byste se mohli domnívat, ale mouka z lněných semínek - dokonale ořechy nahradila!!

Tak.
Zahrála jsem si i na Ježíška, teda respektive na Babbo Natale (italská obdoba Dědy Mráze / Santa Clause... v přesném překladu něco jako Vánoční tatínek)..
Jelikož jsem byla obdarována maminkou i babičkou z přítelovy strany, tak jsem darovala i já - koukněte, jak mi je v l'erboristerii pěkně zabalili! (A ta rolnička je pravá!) :)


Před domem se nám pod náporem sněhu ulomilo (opět!) několik piniových větví a ještě štěstí, že neskončily na silnici, poněvadž spadnout někomu na hlavu, tak to by byl rychlý konec a nápodobně i s autem - ojoj. Takhle nám to "akorát" zničilo plot a zaneřádilo parčík. Každopádně aspoň jsem se mohla juknout zblízka, jak a kde rostou borovicové šišky - přímo z větve!! :)


A poslední, nejnovější italská verze vánočního stromu!


Vtipkuju, jen jeden zasněžený...

A to by bylo vše, drazí milí.
Užijte si vánoce, prožívate-li je, nebo prostě zimu, sníh, mráz, ... zkrátka všechny ty atributy, co k tomuto období patří.
Zrovna včera jsme se zamýšleli nad tím, jak si lidé stěžují, protože je v zimě zima a sníh, v létě vedro a sucho, na podzim prší....

Ale vždyť bez toho všeho by to přece nebylo ono! :)

6 komentářů:

  1. Přesně tak, každé období má něco. I když já bych brala trvalé teplíčko a denní koupání v moři. :D I na Vánoce! A zeleno a voňavo.
    Cukroví - nepeču a v duchu se čílím, když mi ho někdo podstrkuje. To je tak akorát na ztloustnutí a osypání, jelikož všude je pšenice s ořechama atd, a to bych neměla. :)
    Hezky zabalené dárky, mandala, šiška... díky za hezké fotky.
    Pája

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo, a také hezké Vánoce! :)

    OdpovědětVymazat
  3. I tobě krásné vánoce, i když bez teplíčka a koupání v moři... Však aspoň se máš na co těšit na léto, to těšení se je taky fajn, ne? :)

    OdpovědětVymazat
  4. No, tak toto je jedna z věcí, které taky nesnáším. Klepat se uvnitř domu zimou. Teď tu mám teda krásně teplo, ale někdy, když ráno vstávám a přes noc to vyfouká, tak se mi z té postele vůbec nechce. Nezávidím ti, být zabalená jak cibule a ještě se klepat.
    Jinak já teda Vánoce taky nějak extra neprožívám. Nejlepší na tom je, že se nemusí do práce. Když kolem vidím to šílení a bláznění, jako třeba dneska (dělám v supermarketu a dnes mi to připadalo, jako by mělo být příštích 14 dní zavřeno) tak už si říkám ať je po Vánocích. No a já bych měl jít teďka něco zabalit. I když, není to zbytečné, když se všechno zítra zase rozbalí?

    Takže přeji všem klidné svátky strávené s těmi, které máte rádi a ať se vám splní alespoň něco z toho po čem toužíte.

    OdpovědětVymazat
  5. Proč to troškaření, side? "Alespoň něco z toho, po čem toužíte"? ... Proč ne rovnou vše? :)

    Stejně je to s těma nákupama vtipné - před Vánoci lidi šílí kvůli dárkům a po nich zase kvůli slevám.. Takový lidsko-mravenčí mumraj. :)

    Nu což, hlavní jsou nohy v teple! (A to myslím doslovně! ;))

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!