C. mě překvapil koupí kokosu (myslela jsem si až doteď, že kokos nijak zvlášť neprožíval), načež ho rozťukl kladivem a půlku snědl po desáté večer.
Mě to teda jako moc dobrý nápad nepřišlo, ale co už, každý míme svou hlavu. Načež v noci mu bylo velmi výrazně nevolno.
Byl z Pobřeží slonoviny, ochutnala jsem, ale preferuji ten sušený, strouhaný. I když ani ten bych neměla, že. Do druhého dne chytl dvoubarevnou plíseň (zvýrazňovačová zelená a zvýrazňovačová růžová.. nechápu, ale na pozření to bylo dostatečně odpudivé), tudíž letěl do koše.
Po týdenním deficitu jsme opět najeli na "rybí režim", započali jsme makrelkama (malé, v troubě jen 7-9 minut, jak mi bylo u pultíku doporučeno a byly fakt výborné, šťavnaté!) a dnes galinelle, taky mňamka.
A hlavně, mám čas na receptíky, objevila jsem veganskou kuchařku, kde jsem se inspirovala receptem na Kukuřičný koláč, ale znáte mě - upravila jsem si to dle vlastní chuti a potřeb (a hlavně toho, co se doma našlo:)). Tak pozóóór, přijdou kuřátka! ;)
La torta di mille semi (Tisícisemínkový koláč)
Ingredience:
půl hrnku kukuřičné krupicepůl hrnku celozrnné pšeničné mouky
půl hrnku opražených vlašských ořechů
nasekané rozinky, goji, křížaly,
pár opražených nasekaných mandlí,
nasucho opražená sezamová semínka,
nasucho opražená lněná semínka,
hrnek ovesného mléka,
dvě vrchovaté lžičky kukuřičného sladu
čtvrt až půl hrnku vody
olej a celozrnnou kukuřičnou strouhanku na vymazání a vysypání plechu
Postup:
Vše smícháme dohromady, čímž nám vznikne velmi řídké těsto. To nalijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme 40 minut ve středně vyhřáté troubě.Instruktážní fotka:
Vynikající teplé, s hrnkem kukichy jedna báseň!
I přítel si pošmákl a objednal si tuhle dobrůtku na každý týden! ;)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)