Ingredience:
kukuřičná krupice, voda, špetka soli
4 datle, pár rozinek, piniové oříšky, lněné semínko, 1/4 hrníčku ovesného mléka, drcený hřebíček
Postup:
Uvaříme polentu a zahorka ji nalijeme do vhodné nádoby (mistička, hrníček, .. tak, aby se za studena dala pohodlně vyklopit a byla tvarově zajímavá). Necháme vychladnout, já ji šupla za okno (leden).
V kastrůlku svaříme ovesné mléko s datlemi, a kořením, přidáme rozinky, piniové oříšky a až na úplný závěr lněné semínko. Vytvoří nám to pěkně lepkavou, světle nahnědlou tekutinu.
Studený polentový kopeček vyklopíme na talířek a přelijeme ještě horkou "omáčkou". Ihned podáváme!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)