Ingredience:
1/4 oranžové (špagetové) dýně
2 stroužky česneku
špetka soli
100 g červené čočky
umeocet
čerstvá řeřicha
A co k tomu? špaldové špagety (farretti)
Postup:
Dýni povařit ve slané vodě (můj fikaný trik: plný kastról slané vody, povařím zeleninu, vyberu a následně vložím špagety, ušetřím tak nádobu a zároveň dosáhnu chuťově výraznějších nudlí), nechat mírně vychladnout a dát do blenderu (hrubší, nerozdrtí to na kašičku, jen na vlákýnka) s česnekem. Následně vsypat do kastrolu s povařenou červenou čočkou (téměř čočkovou polévkou s 1 stroužkem česneku uvnitř), ochucenou na závěr umeoctem. Smíchat, přidat těstoviny, důkladně promíchat (musí být al dente, ne rozvařené, aby se vám nerozpadly) a podávat. Zdobit na talíři čerstvou řeřichou.
Foto výsledného talíře:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)