A koho nebaví jídlo, ten ať se dál ani nedívá a nezdržuje se čtením... I když o čtení to dnes moc nebude, spíš o pokoukání.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju-XzxmTH-ev79hioiDHOAKgt2kZl6kHA5haFFXGpi7cvMTxndcwvk9R3BJbP5x0kS6vpBX04XE55Ci4a-PGnZ_aTdNnvj5unXNG3TUl-Ba9-_UiAccVq-i1E9rVS1gf0kqQ0Dixnxsl8/s320/dynovy+dorticek.jpg) |
Miniporce jako z restaurace. Název? Co třeba "Podzimní hnízdo"? :) |
Mám zálibu (nebo úchylku?:)) a tou je
focení (si)
jídla. Nejlépe, když je to nějaký pěkně naaranžovaný talíř, ale někdy se holt nezadaří (když je hlad, tak se nedá nic dělat) a je to "jen" jídlo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbJ6qaHWAhlkA7Vo9JjlOzA3WTH09NJQhTgkYYJCtVNkVZL3Ncd_doaSMF0RgikM8yGCOpYUWbN3HQXaGO-wiGt78FOJIlbglFbTFfcSvsT54Ii-RGGsxyzYXl8MyMvsnWViZG8nLEwaM/s200/kurkum+basmati+a+seitanova+smeska.jpg) |
Seitanovo-Hokkaidová variace s basmati rýží |
I když se snažím, aby to nikdy nebyla jen hora karbohydrátů a dalších složek v nevzhledném kydanci na talíři. Zkrátka
UHO ("
univerzální
hnědou
omáčku") si ještě ze školních jídelen živě pamatuji a takhle teda moje výtvory nesmí nikdá vypadat!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyENaKqL9Uyn-RXkn2m3suBm2G5PhSlXPCvJnjoo7iOYUyjySgRx_XYzoSzwK-3luEUQflMChAgAhwYMMYTr7qettT7sF9gYp5RdNES6RaJjAaleXLHXI2C5T0kgJYjJP7s56KEzAGl2Q/s320/basma_dyne_tofu_petrzelka.jpg) |
Spousta vycházejících sluncí.. použijte fantazii! :) |
I kdyby je měla zdobit jen jediná barevná zeleninka, jediný kreativní nápad!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB8GmVXqfDbwaKfdLG-4DBY45oDXL3DG_-nAVwB8Im0eJDZ3utTZudPcrTGWGEZFQLQnpd7zexe0lFLAdgEFaIJgcfFcmHjFfLytr4PfZNCh_0tosMNUsqsPHOn83BsbIqhzEGKhfN7WQ/s200/dynovy+smile+s+uzenym.jpg) |
Dýňovo (à la kyselo). Juchů, budu snězen! |
No a jelikož je podzim, tak kuchyni (až po mně) panuje dýně.
Dýně na sto a jeden způsobů, a tak se nedivte, že ji uvidíte na fotkách víc než je zdrávo. (I když dýně není nikdy dost!!! :))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh08xEV4GX4FnM8zbtpnFmOMRKAt-6lj6F0VyRCZ7UBsNj78m9cgmR_1SUjBw9d3vF-5-6BPPyBlewrzYbCCBNa1xI8vTDI2wdyC90Oigz2F-CKW3T7lC0m3-5b3CfixznA3HMI_YaCxoU/s320/dynovy+talir+s+olivami+a+bazalkou.jpg) |
Je libo trojúhelníček z dýňového dortu? ;) |
Povětšinou koukáte na naše makrobiotické obědy / večeře / předkrmy.. mám ráda barvy (je to vidět?:)) a navíc razím heslo "Zeleninu do každého chodu!" (i když ke snídani to jde ztěžka, ale začínám si zvykat. Taková mrkev, kukuřice nebo Hokkaidó poránu, to je vám sladké nastartování!)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg90TV7aAIgeY95sb9MqVlPvkIn8pPFhqFHImZYMbrWhewPE0tmIEyC59ODffUhLjPfEwxgMXMR6YmztgjEWuEsswP3jW7fx-bIf31eployb23lNVCo8Gr9P90yTCYdNZ5nvkJPr5Uf-oc/s200/radioaktivni_dyne+polenta+brokolice.jpg) |
"Radioaktivní talíř"! Pozor, kontaminace biozeleninou! ;) |
|
|
|
|
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnvn9VRNWaJQsiGSGDfti-39P5g6xxQDhRtxpmYo8Tculfljl76rRG8m0cCDt8l4zPD_Y7gw6mfB3ppEoXzX-JLknfO9ff_H2pV-T9qCboKqAuedHr5vk-fbPlTl0zOXR-QnxiH659HFA/s200/trojuhelnik+v+dyni+s+brokolici.jpg) |
Dietní -dámská- verze: polenta v Hokkaidó |
Nicméně zpět k dýni - o tu tu není nouze, vyrostlo jich nám fůra, že to nestíháme jíst. Máme tu následující druhy:
- Špagetová (nevýrazná chuť, zatím jsem neobjevila ten dokonalý recept na její přípravu)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLkSqxq59q9EPgR_Jwo5Pydese4IvRGsRFujdQcNq6K6hiAlRqC2fyV9wpCFtc5FkrHvE08jIbW_SSRJgz3i0jdzb6cz4CnNBEYFbdU9vmJHda0xOq857iGTK-dX6k7gNaMsNk00Uz-Lo/s200/usmevava+spalda+v+kastrolku.jpg) |
Úsměv rovnou z kastrůlku! (Špagetka na špaldě) |
- Hokkaidó oranžová (těch žel až zas tak moc nebylo, krém z nich bych mohla od rána do večera klidně každý den!)
- A ta třetí bude asi Butternut, muškátová (?)... Má takovou zelenou slupku (nejedlou) a po uvaření je svěží, skoro jako ovoce spíš než zelenina. Asi by byla dobrá i na naložení jako kompot.
A závěrečná foto je jako jediná bez oranžové zeleniny (a nemám na mysli mrkev!:)) - to ještě když plodily cukety (včera jsme usbírli poslední dva minikousky).
Vymyslela jsem úžasný způsob, jak oddělit první chod od druhého v rámci jednoho talíře (nebo spojit předkrm a první chod - jak je libo). Je k tomu potřeba jen
pár párátek a voilà!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJD-8329CZJ7dKapN1MR8VRFytE53B9kzQNchM7ffp8XWsDGxtlD9D1Zwjhg3NXKs5N7GujP_c9eSx7S_QBH01Tw9ljO1Wy0V91FRbZNSNTh4UNmp5fPadQoguaUQ3Az9T-IB0bWsYZTA/s320/kuku+testo+s+cuke+a+tofumrk+spizy.jpg) |
Jednohubkovo (olivové tofu+mrkev) těstovinový talíř 2v1 |
|
|
Tak potěšení z jídla zdar, dobrou chuť a dobrou noc!
ento recept jsem odkoukala z programu „S Italem v kuchyni“, který dávají na Prime. Trochu jsem si ho upravila podle chutí mých milých domácích a tak se polívka stala u nás jednou z nejoblíbenějších. Přestože do ní dávám uzené maso, myslím si, že jednou za čas to není problém. Pokud to „jednou za čas“ není jednou za týden.
OdpovědětVymazathttp://dobreazdrave.cz/recept-na-tyrolskou-polevku/
Nevím sice ke kterému z mnou uvedených receptů konkrétně se tento komentář vztahuje (mám dojem, že k žádnému), ale budiž, je poměrně tematický (no, i když to uzené maso teda... ne, to opravdu ne. Ani jednou za čas!). Holt Ital v kuchyni vaří, co mu chutná a co ho v Itálii naučili. A já zase to, co chutná mně, co jsem se v Itálii naučila / k čemu jsem se nechala inspirovat a hlavně (a v tom mám navrch) - za co vám i váš žaludek, střeva a vůbec celý organismus (ne jen chuťové buňky) poděkuje. :)
Vymazat