A koho nebaví jídlo, ten ať se dál ani nedívá a nezdržuje se čtením... I když o čtení to dnes moc nebude, spíš o pokoukání.
|
Miniporce jako z restaurace. Název? Co třeba "Podzimní hnízdo"? :) |
Mám zálibu (nebo úchylku?:)) a tou je
focení (si)
jídla. Nejlépe, když je to nějaký pěkně naaranžovaný talíř, ale někdy se holt nezadaří (když je hlad, tak se nedá nic dělat) a je to "jen" jídlo.
|
Seitanovo-Hokkaidová variace s basmati rýží |
I když se snažím, aby to nikdy nebyla jen hora karbohydrátů a dalších složek v nevzhledném kydanci na talíři. Zkrátka
UHO ("
univerzální
hnědou
omáčku") si ještě ze školních jídelen živě pamatuji a takhle teda moje výtvory nesmí nikdá vypadat!
|
Spousta vycházejících sluncí.. použijte fantazii! :) |
I kdyby je měla zdobit jen jediná barevná zeleninka, jediný kreativní nápad!
|
Dýňovo (à la kyselo). Juchů, budu snězen! |
No a jelikož je podzim, tak kuchyni (až po mně) panuje dýně.
Dýně na sto a jeden způsobů, a tak se nedivte, že ji uvidíte na fotkách víc než je zdrávo. (I když dýně není nikdy dost!!! :))
|
Je libo trojúhelníček z dýňového dortu? ;) |
Povětšinou koukáte na naše makrobiotické obědy / večeře / předkrmy.. mám ráda barvy (je to vidět?:)) a navíc razím heslo "Zeleninu do každého chodu!" (i když ke snídani to jde ztěžka, ale začínám si zvykat. Taková mrkev, kukuřice nebo Hokkaidó poránu, to je vám sladké nastartování!)
|
"Radioaktivní talíř"! Pozor, kontaminace biozeleninou! ;) |
|
|
|
|
|
|
Dietní -dámská- verze: polenta v Hokkaidó |
Nicméně zpět k dýni - o tu tu není nouze, vyrostlo jich nám fůra, že to nestíháme jíst. Máme tu následující druhy:
- Špagetová (nevýrazná chuť, zatím jsem neobjevila ten dokonalý recept na její přípravu)
|
Úsměv rovnou z kastrůlku! (Špagetka na špaldě) |
- Hokkaidó oranžová (těch žel až zas tak moc nebylo, krém z nich bych mohla od rána do večera klidně každý den!)
- A ta třetí bude asi Butternut, muškátová (?)... Má takovou zelenou slupku (nejedlou) a po uvaření je svěží, skoro jako ovoce spíš než zelenina. Asi by byla dobrá i na naložení jako kompot.
A závěrečná foto je jako jediná bez oranžové zeleniny (a nemám na mysli mrkev!:)) - to ještě když plodily cukety (včera jsme usbírli poslední dva minikousky).
Vymyslela jsem úžasný způsob, jak oddělit první chod od druhého v rámci jednoho talíře (nebo spojit předkrm a první chod - jak je libo). Je k tomu potřeba jen
pár párátek a voilà!
|
Jednohubkovo (olivové tofu+mrkev) těstovinový talíř 2v1 |
|
|
Tak potěšení z jídla zdar, dobrou chuť a dobrou noc!
ento recept jsem odkoukala z programu „S Italem v kuchyni“, který dávají na Prime. Trochu jsem si ho upravila podle chutí mých milých domácích a tak se polívka stala u nás jednou z nejoblíbenějších. Přestože do ní dávám uzené maso, myslím si, že jednou za čas to není problém. Pokud to „jednou za čas“ není jednou za týden.
OdpovědětVymazathttp://dobreazdrave.cz/recept-na-tyrolskou-polevku/
Nevím sice ke kterému z mnou uvedených receptů konkrétně se tento komentář vztahuje (mám dojem, že k žádnému), ale budiž, je poměrně tematický (no, i když to uzené maso teda... ne, to opravdu ne. Ani jednou za čas!). Holt Ital v kuchyni vaří, co mu chutná a co ho v Itálii naučili. A já zase to, co chutná mně, co jsem se v Itálii naučila / k čemu jsem se nechala inspirovat a hlavně (a v tom mám navrch) - za co vám i váš žaludek, střeva a vůbec celý organismus (ne jen chuťové buňky) poděkuje. :)
Vymazat