Tak abych tomu předešla, tak sem s tím sladko-kyselým potěšením:
Ingredience:
☞ uvařené červené fazolky Azuki (nebo Adzuki) s řasou Kombu
☞ kysané zelí
☞ zelenina (mrkev, celer bulvový i řapíkatý, červená cibule)
☞ olej
☞ sůl mořská
☞ troška rýžové mouky
☞ voda filtrovaná
Postup:
Na trošce olej zpěníme cibuli nakrájenou na menší kousky, osolíme a necháme zesklovatět.
Poté přidáme mrkev a bulvový celer na menší kousky (fantazii se meze nekladou), orestujeme, zaprášíme rýžovou moukou a ještě chvíli mícháme.
Pak směsku (vlastně takovou "vylepšenou jíšku") dolijeme studenou vodou (do polévkového či žádaného množství, rýž. mouka hodně nacucne!), přihodíme řapíkatý celer (na kousky) a uvařené azuki. Vše důkladně promícháme a necháme povařit, aspoň 10 minut (záleží, zda máte raději zeleninu dokřupava nebo naměkko).
Po vypnutí plamene vmícháme kysané zelí (již nevaříme). A je připraveno k prostření!
Náš MB oběd - prostřeno! |
Obilovina = celozrnná rýže + kroupy, vše den předem namočené i s řasou Kombu (= ozdoba), vařené v tlakovém hrnci 25 minut; sladko-kyselá adzuki směska, čerstvá petrželka, spařené plátky brokolicového stonku.
Sladkost je zastoupena mrkví a fazolkami, kyselost zelím...
A pochváleno to bylo i od nemakrobiotika, jen pro úplnost. :)
(Ehm, což je taky důvod, proč to sem dávám, že, jinak by to ztrácelo na významu. :))
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)