Na úvodní fotce mi právě vločkuje pohanku.
Jak vločkovat?
Já osobně vločkuju dvěma způsoby, podle toho, co chci vařit.Pokud kaši,
namelu suchá zrna a ona se tak až "rozdrobí"..jak je například vidět na následující fotce, kde se jedná o navločkované kroupy. Výsledek připomíná spíš hodně hrubě namletou mouku.. takové úštěpky, no.
Pokud vločky,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWN_ETS9vQKtIY-29wR1NEeDVUva0LWLmuqetr5cqxoiHCR6h04-AKTZ6MFoXIyD627gfJQTJKplrambGTu5GNDiYYFXlkV2nCjiwcNb8tdn6ZJ2BpPf5D4IsNmSU_0ahCi2z3D9wxIis/s320/jecne+vlocky+namacene.jpg)
Výsledek je takový kompaktnější, vločky drží tvar vloček a nerozpadají se i při následném vaření.
No a jinak vločkuju semínka,
po kterých je ale třeba mlýnek trošku očistit - zevnitř tak, že v něm semelete trošku zrní; zvenku lehce prstem, aby tam nezůstaly přichycené ty mastné zbytky semínek.
Poslední hit - opražená směs lněných a sezamových semínek, ještě vlažná a projetá vločkovačem.. no harmónie chutí, řeknu vám!
Díky Pauli za tento příspěvek, je super že jsi přidala i tak podrobné fotky...alespoň mám jasnou představu, co od vločkovače očekávat. Je to určitě dobrá investice a jakmile mi to finanční situace dovolí, půjdu do toho :-).
OdpovědětVymazatJsem ráda, že se ti to hodí!:) Jak říkám, já té investice nelituju.
OdpovědětVymazatZapomněla jsem snad jen zmínit, že když první variantu "provločkuješ" 2x, máš z toho mouku jak vyšitou! :)