Na úvodní fotce mi právě vločkuje pohanku.
Jak vločkovat?
Já osobně vločkuju dvěma způsoby, podle toho, co chci vařit.Pokud kaši,
namelu suchá zrna a ona se tak až "rozdrobí"..jak je například vidět na následující fotce, kde se jedná o navločkované kroupy. Výsledek připomíná spíš hodně hrubě namletou mouku.. takové úštěpky, no.
Pokud vločky,
tak zrní napřed namočím až nabobtná a potom je rozprostřu na bílou utěrku na radiátor, kde je nechám přes noc uschnout. Ráno jsou z něj čerstvé vločky jedna radost. Fotka je opět broušený ječmen, vločky na právě popsaný způsob.
Výsledek je takový kompaktnější, vločky drží tvar vloček a nerozpadají se i při následném vaření.
No a jinak vločkuju semínka,
po kterých je ale třeba mlýnek trošku očistit - zevnitř tak, že v něm semelete trošku zrní; zvenku lehce prstem, aby tam nezůstaly přichycené ty mastné zbytky semínek.
Poslední hit - opražená směs lněných a sezamových semínek, ještě vlažná a projetá vločkovačem.. no harmónie chutí, řeknu vám!
Díky Pauli za tento příspěvek, je super že jsi přidala i tak podrobné fotky...alespoň mám jasnou představu, co od vločkovače očekávat. Je to určitě dobrá investice a jakmile mi to finanční situace dovolí, půjdu do toho :-).
OdpovědětVymazatJsem ráda, že se ti to hodí!:) Jak říkám, já té investice nelituju.
OdpovědětVymazatZapomněla jsem snad jen zmínit, že když první variantu "provločkuješ" 2x, máš z toho mouku jak vyšitou! :)