- Pár koleček mrkve, koprový stonek, spařený list kapusty, troška kmínu, rýžová mouka, sůl, voda.
- Sójový jogurt, najemno pokrájený kopr, umeocet.
Stonky vytáhnout a vyhodit, v trošce vody si rozmíchat rýžovou mouku a vlít do vývaru.
Za stálého míchání povařit, poté přidat na čtverečky či obdélníčky nakrájený list kapusty, sójový jogurt (já dala ten jediný, co mají v Bille) a kopr.
Promíchat, prohřát, dochutit umeoctem (zároveň osolí a okyselí) a servírovat. Mňam a dobrou chuť!
Foto dnes nic moc, ale pro ilustraci postačí. :)
Pár praktických rad:
- Nejíst příliš často, sójový jogurt zahleňuje.
- Vychlazené by to nejspíš byla taky dobrota - taková echt ochlazující.
- Čím víc kopru dáte, tím víc to bude vonět a chutnat jako koprovka. (Já ho moc neměla.)
- Dle množství mouky se můžete rozhodnout mezi polévkou (málo) nebo omáčkou (hodně).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Reaguji co nejdřív, díky za komentář!