korpus:
15 dkg kamutové mouky15 dkg celozrnné pšeničné mouky
15 dkg kukuřičného oleje (spíš 10)
15 dkg sladu (kukuřičný)
Rozhodně nepřidávat vodu nebo jen málo, páč pak ztvrdne a je to o zuby!
náplň:
300 g hedvábného tofu (vellutato)100 ml ovesného mléka (lépe rýžové, je sladší)
slad, vanilkový prášek, šafrán (zažlutí, příště nic, příliš žluté), příp. koření - hřebíček, kardamom...
maizena (nikdy nesypat do horké tekutiny - udělají se žmolky!)
želatina:
400 ml bio jablečné šťávypráškový agar-agar
Postup:
Korpus smíchat, rozprostřít do dosrtové formy, vytvarovat vyšší okraje.
V troubě nechat předpéct (= poučení pro příště, jinak hrozí tmavé kraje a nedopečený prostředek.).
Náplň svařit vanilku a koření v rýžovém mléce, přidat tofu, krátce povařit, rozmixovat tyč. mixérem, vychladit, přimíchat maizenu rozpuštěnou v trošce rýž. mléka, povařit, nalít na korpus a péct cca 30 min - dokud nezezlátnou okraje a nevytvoří se "škraloup" na povrchu.
Vychladit.
Rozmíchat agar-agar v jabl. džusu, povařit 5 min. a nalít na studený koláč. Opět vychladit.
Dobrou chuť!
Rady pro příště:
Nepříliš sladké, šlo by i pod želatinu nějaké ovoce, ale lépe nemíchat ovoce - mouka. Příp. přidat rozinky do náplně a rozmixovat.
Původně jsem zamýšlela cheese-cake, ale vzešlo něco úplně jiného.
Možná by šlo do již povařené náplně přidat šťávu i agar-agar a nalít na upečený korpus - risk: přílišná křupavost korpusu.
Bonus - Vizuální návod "step by step":
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)