Dnes tě čeká zbrusu nový, čerstvě ozkoušený dezert!
Původní verze receptu se ke mně dostala skrze jednu nejmenovanou sociální síť a v záchvatu mlsné (neboli "sladkého zubu" sweet tooth, jak jí anglicky mluvící říkají) jsem si jej upravila k obrazu svému a v této podobě ho teď tady předkládám i tobě:
na knedlíčky:
Jablka zbav jádřinců a nastrouhej nahrubo do větší misky. Chceš-li je mít jemnější, můžeš je předem i oloupat.
Přihoď pár sezamových semínek a následně přisypávej krupici a postupně hmotu zpracovávej až vznikne těsto, ze které se dají tvarovat kuličky aniž by se ti lepily na ruce. Ze dvou jablek mi vyšlo 20 knedlíčků velikosti větší kokosové kuličky.
Nyní si připrav do hrnce či kastrolu vodu (alespoň litr), přiveď ji k varu a decentně ji osol. Knedlíčky do ní vhoď či polož (zvol adekvátní nádobu, já vařila nadvakrát) a za stálého varu počkej až samy vyplavou na hladinu. V případě, že se ti přilepí ke dnu, lehce s nimi po dvou minutkách lžící pohni.
Polevu si přichystáš tak, že v mističce rozmícháš jednu lžící tahini s jednou lžící sladu. K dosažení tekuté konzistence (obojí je poněkud tužší) použij vodu, ve které ti na plotně vrkotají knedlíčky (odhadem také lžíce).
Hotové knedlíčky (doporučuju pokusně jeden rozkrojit, vevnitř musí být těsto suché, uvařené) vylov a nechej okapat. Rozděl do mističek, oslaď polevou a servíruj ještě teplé!
PS: Jen dodatečný poznatek: jsou hodně syté, 10 knedlíčků na osobu je spíše večeře nasladko než jen malý dezertík. Záleží na tom, jak velký jedlík ty a tvoje rodina jste. :)
Původní verze receptu se ke mně dostala skrze jednu nejmenovanou sociální síť a v záchvatu mlsné (neboli "sladkého zubu" sweet tooth, jak jí anglicky mluvící říkají) jsem si jej upravila k obrazu svému a v této podobě ho teď tady předkládám i tobě:
Jablečné knedlíčky
Suroviny:
na knedlíčky:
- čerstvá jablka – 2
- pšeničnou krupici v bio kvalitě – q.b. (tedy quanto basta čili dle potřeby, uvidíš na místě)
- sezamových semínek – pár
- tahini (sezamová pasta)
- ječný či rýžový slad
- voda, mořská sůl
Jablka zbav jádřinců a nastrouhej nahrubo do větší misky. Chceš-li je mít jemnější, můžeš je předem i oloupat.
Přihoď pár sezamových semínek a následně přisypávej krupici a postupně hmotu zpracovávej až vznikne těsto, ze které se dají tvarovat kuličky aniž by se ti lepily na ruce. Ze dvou jablek mi vyšlo 20 knedlíčků velikosti větší kokosové kuličky.
Nyní si připrav do hrnce či kastrolu vodu (alespoň litr), přiveď ji k varu a decentně ji osol. Knedlíčky do ní vhoď či polož (zvol adekvátní nádobu, já vařila nadvakrát) a za stálého varu počkej až samy vyplavou na hladinu. V případě, že se ti přilepí ke dnu, lehce s nimi po dvou minutkách lžící pohni.
Polevu si přichystáš tak, že v mističce rozmícháš jednu lžící tahini s jednou lžící sladu. K dosažení tekuté konzistence (obojí je poněkud tužší) použij vodu, ve které ti na plotně vrkotají knedlíčky (odhadem také lžíce).
Fáze přípravy - vařím, přichystáno k vaření, poleva |
Hotové knedlíčky (doporučuju pokusně jeden rozkrojit, vevnitř musí být těsto suché, uvařené) vylov a nechej okapat. Rozděl do mističek, oslaď polevou a servíruj ještě teplé!
Dobré chutnání!
PS: Jen dodatečný poznatek: jsou hodně syté, 10 knedlíčků na osobu je spíše večeře nasladko než jen malý dezertík. Záleží na tom, jak velký jedlík ty a tvoje rodina jste. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)