Kampa' to bude?

středa 22. srpna 2012

Sitcom 2012: 16. den


Serial killer - masový vrah

Jedna z C. oblíbených epizod se hned po ránu ocitne v ohrožení, jelikož režisér do ústřední role sériového vraha vybral týpka ze Sicílie, a to ne na základě castingu (konaly se minimálně 4), ale na základě videa, shlédnutého na YouTube. Prý je dobrej. No jisté pochyby o jeho volbě máme všichni již v momentu, kdy ho v pondělí uvidíme - typický bezdomovec: dlouhé mastné šedé vlasy, nepěstěný divoký plnovous, chybějící zuby (úsměvu jsou vidět tři - 3 - zažloutlé kusy), odrbané oblečení, místo zavazadla růžová nákupní taška, věkově mezi 60 a 70 lety. Na to, že má hrát pěstěného úředníka kolem pětačtyřicítky, který praští s prací v kanceláři kvůli stresu a jednotvárnosti a zastaví se v B&B na relax... Tak na to tedy opravdu nevypadá. Kostumistka ho prý má předělat. Inu nechá ho, za vydatné počáteční pomoci, oholit se (neví jak na to, ani žiletku nemá, i je mu zapůjčena, tedy spíše věnována, dámská jednorázovka), upraví mu šaty a vůbec ho jakžtakž dá do pucu, načež je nalíčen, aby vzápětí režisér zjistil, na základě generální zkoušky, že se na tu roli vůbec nehodí (není mu rozumět, dotazuje se, co že je to ten serial killer a místo stres říká štras).

Někdy si říkám, že tyhle zákulisní scény jsou vlastně mnohem, mnohem absurdnější než ty scénářové a že málokterý spisovatel by si je dokázal takhle vymyslet.

A co teď? Situace se vyvine příznivě pro jednoho z přítomných policistů, který má dobrý přednes. Po počátečních zmatcích jej převléknou, bleskově nastuduje roli frustrované kancelářské myši (v reálu je povoláním ekonom) a voilá, masový vrah je na světě. 
Kdo z toho není šťasten je profi herečka, kterou režisér obsadil do bezvýznamné komparsní roličky. Když navíc zjistí, že v téže epizodě hraje hlavní roli její žák (herecká škola), supí naštváním jak parní kotel. A aby toho nebylo málo, onomu týpkovi, co kvůli roli přiletěl až z dalekého jihu, nikdo o výměně rolí neřekne a on, chudák, šprtá nazpaměť své repliky kudy chodí. Inu upozorníme na to rejžu, jakžtakž mu to sdělí, naneštěstí tak nešikovně, že týpek vyrozumí, že epizoda se nekoná. A protože nemá až do 3.5. co napráci, zůstane tu prý a počká na jinou roli. Studem bych se do země zahrabala, jak trapná to byla situace. Nicméně výsledkem všech těchto čachtlímachtlí je, že v půl jedenácté stále ještě nenatáčíme. Roličku druhého policisty sfoukne asistent kameramana v knězových (pán ze včerejší epizody) botách - policejní uniforma a Nike tenisky se k sobě totiž hodí asi jako pěst na oko. 
Ozkouším na vlastní zápěstí policejní pouta a ono to nevypadá, ale zatraceně to bolí! Musí se s nimi totiž tak trošku švihnout aby se dovřely a ocel na kost - nic příjemného. Nedivím se tedy Cristianovi, když kategoricky odmítne, po druhé zkoušce, být spoutáván a nakonec je to jen na oko. V závěrečné scéně, kdy se Cristiano (baseballovou pálkou), Lidia (naběračkou) a Adriana (kuchyňským motouzkem na svazování masa) pokouší dopadnout domnělého masového vraha a zároveň policisté spoutávají a odvádějí Cristiana, o němž si zase oni myslí, že je to onen vrah, dojde k několika zranění šufánkem, Adriana dostane přes prsty a záda, vrah přímo do loktu.. No chaos. Naštěstí vyváznou všichni živí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!