Tak poslední den v Itálii, doháním resty a chtěla jsem vám napsat, jak nejlépe uvařit jedlé kaštany.
Vezmu to stručně a jen to podstatné:
Kaštany doporučuju uvařit v tlakovém hrnci ve dvojnásobném množství slané vody se dvěma listy bobkového listu. Vkládají se do studené vody bez loupání nebo jiných úprav - nenařezávat! Ztratily by chuť!
Doba varu záleží na čerstvosti kaštanů, čerstvým stačí 20 minut, jsou-li seschlejší, prodlužte na 35-40 min. a těm úplně sušeným ještě přidejte.
Zda jsou hotové poznáte podle toho, že jdou krásně loupat - jak svrchní slupka, tak ta spodní, chlupatá. Kaštany loupejte vždy ještě teplé, jakmile zchládnou, jdou obtížněji. Doporučuju tedy vodu od vaření neslévat, ale ponechat a případně je v ní přihřát (ty neoloupané!)
Pozor, jsou hodně sladké, mají blíž k ořechům či sušenému ovoci než k obilovině. Na malou svačinku jich pár bohatě postačí, výborná je rýžová kaše rozvařená s několika kaštany.
Dobrou chuť přeju!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentář!
SPAMy neschvaluju, takže pokud tu hodláš jakkoli plevelit, šetři energií. Tvůj neadekvátní komentář poletí do koše dřív než ho kdokoli uvidí >:)