Kampa' to bude?

pondělí 31. ledna 2011

O Krtečkových velkých kapsách

Pohádku jistě všichni znáte (Krtek a kalhotky bylo moje oblíbené leporelo! :)), v mojí verzi Krteček kalhoty měl, ale  s díravými kapsami.
I propadávalo mu všechno nohavicemi až na zem. Peníze, knoflíky, klíče, ... Inu všechno.
Kapsy mu sice Pavouček už jedenkrát zašil, ale látka byla už tak stará a tak jemná, že se Krtečkovi co nevidět proděravěly znovu.
I zamyslel se Pavouček a odněkud vyštrachal kus pořádného plátna. I se vzorkem!
Rak momentálně nebyl nablízku, tak si je musel Pavouk nastříhat sám. (Ehm, ostatní zvířata přeskočíme, plátno bylo naštěstí hotové).
A pak vyrobil, ušil a přišil Krtečkovi krásné nové velké kapsy.
A ten byl rád, protože teď už mu jimi nepropadávají ani peníze, ani klíče, ba ani spínací špendlíky! Možná by se mu tam vlezlo i zrcátko, ale žádné doma nenašel a stejně by nevěděl, co s ním. :)

A Pavouček byl taky rád, poněvadž práce ho bavila, přestože byla zdlouhavá, a zase se trošku pocvičil v práci se šicím strojem. Neboť opakování matka moudrosti (a zručnosti) !

Před a po aneb nové kapsy (z rubové strany)
P.S.: Vlastně se dá říct, že tohle byla moje třetí "švadlenkovská" práce "na zakázku" - po zapravení ušoupaných konců nohavic, gumičkách na přidržení ponožek pro dědečka a zkrácení jednoho páru riflí (i když to se možná nepočítá, byly moje:)).
Hehe, buduju si kariéru a děsně mě to baví! 

2 komentáře:

  1. čtvrtá zakázka: čtyři páry pyžamových kalhot a se zteřelou gumou v pase. Já nechápu, proč ji ti (velko)výrobci přišívají k látce (velmi důkladně), vypárávání je pak děsná drbačka. Kdepak, tunýlek vede! :D

    OdpovědětVymazat

Reaguji co nejdřív, díky za komentář!